Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Website slow?

Website slow? 6 years 6 months ago #1399

  • Suboffender
  • Suboffender's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 1298
  • Thank you received: 73
Is it just me, or is the website running quite slow at the moment?
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1402

  • Ian
  • Ian's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 4394
  • Thank you received: 504
It's not just you Joel ...

Tim,

Any idea what's going on?

Also ... any news on being able to sort topics into alphabetical order (knowledge bank)?

:ohmy: :unsure: :P :( :side: :kiss: :S :whistle:

Ian
A door, once opened, may be stepped through in either direction
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1409

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
hmm. i noticed it was going slow the other day but its going lightning fast now. I'll keep my eye on it over the next few days. Since when have you noticed it going slower?

R.e. the alphabetical issue - they have stated it'll be included in the next release of Kunena, but there is not yet a release date. I'd speculate at another couple of months.

On the plus point i have managed to modify some scripts for the photo uploading system which has ironed out the bugs. Also i've got some more php memory available at the server which means you shouldn't have any more problems with that side of things.So, now you should be able to upload pretty much any sized image and it will sort it out for you without having to rescale etc.
-
Tim Watts
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1415

  • Ian
  • Ian's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 4394
  • Thank you received: 504
It's still very slow for me Tim (waiting about 45 secs for a page to load each time)

:unsure:

Ian
A door, once opened, may be stepped through in either direction
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1416

  • Ian
  • Ian's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 4394
  • Thank you received: 504
now it's much faster ... almost normal :) :) :)
A door, once opened, may be stepped through in either direction
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1417

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
hmm... dunno why that would be - nothings changed for ages..... might be either your provider (although unlikely if other sites are working ok) or a loading issue on the server. If its proves to be a problem over a prolonged period then i'll get in touch with Hostpapa (Who run our virtual server)
-
Tim Watts
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1420

  • Suboffender
  • Suboffender's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 1298
  • Thank you received: 73
I'm still struggling with the site. Getting a 5mb downstream via speedtester.net too.
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1422

  • Ian
  • Ian's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 4394
  • Thank you received: 504
Gone REALLY slow - couldn't load the "news page" at all and had to wait 5 mins just for this page to load
A door, once opened, may be stepped through in either direction
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1426

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
i'm not experiencing any delays in the north sea - maybe i'm just lucky with the time i'm loading the pages. I'll keep retesting throughout the day.

When would you say that you first noticed long delays. Also, what browser are you using (and what version number?)
-
Tim Watts
Last Edit: 6 years 6 months ago by timwatts.
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1510

  • Marty
  • Marty's Avatar
  • OFFLINE
  • Moody Fucker (somewhat at times a little unhappy)
  • Posts: 520
  • Thank you received: 25
mozzilla firefox beta 5.0

all other web pages i use are ok my speed at home is 2.5mb and the only site thats slow is this one and its taken me 5 whole minutes of my life to get to this page for a rant :-(
nid oes bradwr yn y ty hwn

www.darkplaces.co.uk
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1513

  • Ian
  • Ian's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 4394
  • Thank you received: 504
Home computer - takes 30 mins (currently) to load home page (Windows 9)

Work computer (Server - SBS2003) won't load at all

Work peripheral terminal (windows XP) works immediately

:blink:
A door, once opened, may be stepped through in either direction
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1516

  • LesW
  • LesW's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 611
  • Thank you received: 88
If its any help (or even if its no help :silly: ) I haven't experienced any slowness.
I am using my HTC phone and it all loads immediately over a broadband WiFi link.
I'm a very busy person
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 6 years 6 months ago #1518

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
yes, i've never had any slowness issues here either. I've run every type of test available and its never showing any problems from the server. So for the poeple (3 of you) who are having problems its most likely due to either a problem with your ISP or a problem on your computer preventing it from running the required scripts etc.

All the people with slowness.......please read on.....

Who is your ISP?

Which browser and which version number of that browser are you using?

Make sure your using the latest up to date version of your browser. Try clearing your cookies, all internet temporary files etc etc - google for help if you don't know how to do this for whichever browser you are using.

Also try clearing you JAVA cache as per the instructions here:
www.java.com/en/download/help/plugin_cache.xml

Also, while doing the JAVA cache, use the 'update' tab to ensure you are using the latest version.

Turn off your internet hub - i.e. pull out the power plug and leave it off for 5-10mins and then turn it back on.
-
Tim Watts
Last Edit: 6 years 6 months ago by timwatts.
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6627

  • LesW
  • LesW's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 611
  • Thank you received: 88
Website
very
s
l
o
o
o
o
o
o
w
w
w
w
I'm a very busy person
Last Edit: 5 years 6 months ago by LesW.
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6628

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
Hostpapa doing my head in..... and yes Les, i know what you're going to say! Overloaded servers - 99.9% uptime - in their dreams.

I did better running an old pc as a server from home - which i might be going back to soon (for some other applications) in which case I'll probably move the ucet site onto it.
-
Tim Watts
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6629

  • LesW
  • LesW's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Posts: 611
  • Thank you received: 88
TimWatts wrote:
Hostpapa doing my head in..... and yes Les, i know what you're going to say! Overloaded servers - 99.9% uptime - in their dreams.

Moi... :whistle:
I'm a very busy person
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6632

  • NewStuff
  • NewStuff's Avatar
  • OFFLINE
  • Yeah, not liking that...
  • Posts: 883
  • Thank you received: 43
TimWatts wrote:
Hostpapa doing my head in.....

I've had enough issues to give them a wide berth these days.

TimWatts wrote:
I did better running an old pc as a server from home - which i might be going back to soon (for some other applications) in which case I'll probably move the ucet site onto it.

I might be able to help with this.

I have a spare server kicking around doing nothing (A proper Server, not a random box cobbled together). Dual Opty 250's, 4x1GB ECC (4 spare), LSI 8 channel SATA card in a 4U rack with mostly quiet fans. If you don't mind having it at your place, UCET are welcome to have it to run the site from. I've not bothered with it since I stopped hosting stuff from home.
You want me to go down *there*? On a bloody *rope*?
Last Edit: 5 years 6 months ago by NewStuff.
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6643

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
If its doing nothing else and you feel like donating it then perfect. i've got a 8foot high 19"rack and i'll free up 4U in it somewhere.

I've always hosted from home myself in the past but the running costs of a server (electricity) were comparable to paying for Host Papa. What concerns me the most is my Upload speed - being a fraction of my actually achievable 4gb download speed.....

That said i'd rather have a reliable server - if slightly sluggish, rather than suffer the crap we're getting at the moment. Which is rarely fast anyway and all too often grinds to a complete halt.

For the time being i'll have another damn good moan at host papa and see if they can move us to a less busy shared server.

I'd leave them tomorrow except that we've paid for 2 years in order to get a cheap as chips deal and want to get as much value out of the bastards as possible!
-
Tim Watts
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6646

  • NewStuff
  • NewStuff's Avatar
  • OFFLINE
  • Yeah, not liking that...
  • Posts: 883
  • Thank you received: 43
It's really doing nothing. I don't think I've fired it up for a month or two to be honest. My only gripe with it is that you have to boot it off IDE rather tan the SATA card. I'll include a 250GB IDE drive of long-forgotten origin (Read as "I found it lying round in my spares pile, and it appears to work OK, but have no idea where it came from").

We'll have to organise you picking it up from Wrexham at some point, as I'm certainly not dragging it out on a trip, it weighs a bit.

I think the only thing it needs (and I *may* have one spare), is an ATX PSU with an 8pin EPS on it. At the moment, it's using the 250W job out of my 2U, but I'll need that back at some point.
You want me to go down *there*? On a bloody *rope*?
The administrator has disabled public write access.

Re: Website slow? 5 years 6 months ago #6647

  • timwatts
  • timwatts's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 4109
  • Thank you received: 335
i'll have a psu somewhere i'm pretty sure. Plenty of IDE drives for booting from if you need to keep your 'spare'. In fact plenty of PC's and bits generally speaking - lots of 19" rack cases if you ever need any - all 4U.
-
Tim Watts
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.112 seconds
Powered by Kunena Forum
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.